07 december 2018

Zaključna konferenca KOCKVA Featured

V četrtek, 29. novembra 2018, je na gradu Kromberk pri Novi Gorici potekala konferenca Kompetenčnega centra za razvoj kadrov v vodarstvu 2017-2018. Namenjena je bila predstavitvi doseženih rezultatov, dobrih praks in nadaljevanju posameznih aktivnosti po zaključku projekta 31.12.2018.

Po začetnih nagovorih direktorja podjetja Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica, g. Mirana Lovriča in vodje projekta g. Mitje Gorjana, je ga. Martina Trobiš nadaljevala s predstavitvijo ključnih rezultatov, ki so presegla vsa zastavljena pričakovanja. Partnerstvo je namreč za 72 odstotkov preseglo zastavljen cilj 1790-ih vključitev, v usposabljanjih pa je sodelovalo več kot 1000 oseb.

G. Tomec, g. Jereb in ga. Vrbančič iz Vodovoda kanalizacija Ljubljana so predstavili dobre prakse in izzive panoge za prihodnje pod nazivom »Z znanjem do učinkovitejšega dela«, ga. Levstek iz Centralne čistilne naprave Domžale Kamnik pa je skozi prispevek »10 letne izkušnje z usposabljanjem« poudarila pomen dodatnih kvalifikacij za panogo. Pristojni sklad sta zastopala ga. Karin Sulič in g. Vladimir Milovanović, ki je predstavil operacijo Kompetenčni center za razvoj kadrov. Formalni del, ki ga je povezovala ga. Alenka Brod, predstavnica kadrovskega partnerja Racio razvoj HR&M Consulting, se je zaključil s slikovitim predavanjem dr. Mihaela Jožefa Tomana »Krasna si bistra hči planin«.

Konference se je udeležilo cca. 40 predstavnikov partnerskih podjetij, Zbornice komunalnega gospodarstva in lokalne skupnosti.

Kazalniki uspeha projekta:

  • Vzpostavljen model kompetenc za 5 osnovnih in 5 dodatnih poklicnih profilov.
  • Izdelan načrt razvoja posameznih kompetenc.
  • 3086 vključitev v usposabljanja.
  • 1067 vključenih oseb.
  • 367 usposabljanj, od tega 335 zunanjih in 32 notranjih.
  • Usposobitev 51 notranjih predavateljev in mentorjev na področju pedagoško andragoških veščin.
  • 3 strokovni programi za poklicne profile vzdrževalcev na vodovodnem in kanalizacijskem sistemu in operaterje čistilnih naprav ter v pripravi 3 pobude za dodatne kvalifikacije.

O nas

Kompetenčni center za razvoj kadrov
v vodarstvu

Kromberk, Cesta 25. Junija 1 b

5000 Nova Gorica

T:   05 / 339 11 50

F:   05 / 339 11 28

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Galerija