Dogodki 22 januar 2019

KOCKVA predstavljen v časopisu Dnevnik

Martina Trobiš, predstavnica kadrovskega partnerja družbe Racio razvoj HR&M Consulting, je v rubriki Zaposlitev&kariera časopisa Dnevnik 22. decembra 2018 predstavila dvoletni projekt Kompetenčni center za razvoj kadrov in njegove ključne dosežke.

 

 

Dogodki 22 januar 2019

Zaključno poročilo projekta

V začetku januarja 2019 je projektna pisarna pripravila zaključno poročilo o projektu KOCKVA z navedbo najpomembnejšega dogajanja v dveh letih in ključnih dosežkih projektnega partnerstva. 

 

 

Dogodki 07 december 2018

Zaključna konferenca KOCKVA

V četrtek, 29. novembra 2018, je na gradu Kromberk pri Novi Gorici potekala konferenca Kompetenčnega centra za razvoj kadrov v vodarstvu 2017-2018. Namenjena je bila predstavitvi doseženih rezultatov, dobrih praks in nadaljevanju posameznih aktivnosti po zaključku projekta 31.12.2018.

Po začetnih nagovorih direktorja podjetja Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica, g. Mirana Lovriča in vodje projekta g. Mitje Gorjana, je ga. Martina Trobiš nadaljevala s predstavitvijo ključnih rezultatov, ki so presegla vsa zastavljena pričakovanja. Partnerstvo je namreč za 72 odstotkov preseglo zastavljen cilj 1790-ih vključitev, v usposabljanjih pa je sodelovalo več kot 1000 oseb.

G. Tomec, g. Jereb in ga. Vrbančič iz Vodovoda kanalizacija Ljubljana so predstavili dobre prakse in izzive panoge za prihodnje pod nazivom »Z znanjem do učinkovitejšega dela«, ga. Levstek iz Centralne čistilne naprave Domžale Kamnik pa je skozi prispevek »10 letne izkušnje z usposabljanjem« poudarila pomen dodatnih kvalifikacij za panogo. Pristojni sklad sta zastopala ga. Karin Sulič in g. Vladimir Milovanović, ki je predstavil operacijo Kompetenčni center za razvoj kadrov. Formalni del, ki ga je povezovala ga. Alenka Brod, predstavnica kadrovskega partnerja Racio razvoj HR&M Consulting, se je zaključil s slikovitim predavanjem dr. Mihaela Jožefa Tomana »Krasna si bistra hči planin«.

Konference se je udeležilo cca. 40 predstavnikov partnerskih podjetij, Zbornice komunalnega gospodarstva in lokalne skupnosti.

Kazalniki uspeha projekta:

  • Vzpostavljen model kompetenc za 5 osnovnih in 5 dodatnih poklicnih profilov.
  • Izdelan načrt razvoja posameznih kompetenc.
  • 3086 vključitev v usposabljanja.
  • 1067 vključenih oseb.
  • 367 usposabljanj, od tega 335 zunanjih in 32 notranjih.
  • Usposobitev 51 notranjih predavateljev in mentorjev na področju pedagoško andragoških veščin.
  • 3 strokovni programi za poklicne profile vzdrževalcev na vodovodnem in kanalizacijskem sistemu in operaterje čistilnih naprav ter v pripravi 3 pobude za dodatne kvalifikacije.
Dogodki 05 november 2018

O kompetenčnem centru KOCKVA tudi v reviji Kakovost

V oktobrski reviji Kakovost, ki ga izdaja Slovensko združenje za kakovost in odličnost, je objavljen prispevek o Kompetenčnih centrih za razvoj kadrov in konkretneje o projektu KOCKVA.

Članek sta pripravili mag. Petra Kodela Felicijan iz Vodovod kanalizacija Celje ter Martina Trobiš iz podjetja Racio razvoj HR&M Consulting. 

Image

Zunanja usposabljanja 23 oktober 2018

408. napoved: Voda za ohranjanje zdravja - prehrana na terenu

Napovedujemo 408. usposabljanje z naslovom "VODA ZA OHRANJANJE ZDRAVJA-PREHRANA NA TERENU". 

Usposabljanje bo potekalo za zaključeni skupini partnerskega podjetja OKP Rogaška Slatina 23. in 25. oktobra 2018 v Rogaški Slatini.

 

 

 

Notranja usposabljanja 19 oktober 2018

407. napoved: Nadzor nad obratovanjem vodovodnega omrežja

Napovedujemo 407. usposabljanje z naslovom "NADZOR NAD OBRATOVANJEM VODOVODNEGA OMREŽJA". 

Usposabljanje bodo izvedli predstavniki podjetja JKP Prodnik 26. oktobra 2018 v Domžalah.  

Več informacij o usposabljanju in možnosti prijave: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Vašo prijavo sporočite tudi projektni pisarni. 

 

 

Notranja usposabljanja 19 oktober 2018

406. napoved: Prikaz uporabe programskega paketa eVIK in aplikacije QGIS kot skupne rešitve za podporo aktivnostim vzdrževanja (greznice/mkčn) ter pregledu komunalne infrastrukture

Napovedujemo 406. usposabljanje z naslovom "PRIKAZ UPORABE PROGRAMSKEGA PAKETA eVIK  IN APLIKACIJE QGIS KOT SKUPNE REŠITVE ZA PODPORO AKTIVNOSTIM VZDRŽEVANJA (GREZNICE/MKČN) TER PREGLEDU KOMUNALNE INFRASTRUKTURE". 

Usposabljanje bodo izvedli predstavniki podjetja VIK Nova Gorica 25. oktobra 2018 na Centralni čistilni napravi Vertojba. 

Več informacij o usposabljanju in možnosti prijave: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Vašo prijavo sporočite tudi projektni pisarni. 

 

 

Zunanja usposabljanja 19 oktober 2018

405. napoved: V iskanju skupnega - Kako s pomočjo razumevanja medosebnih in medgeneracijskih razlik vzpostaviti učinkovito sodelovanje

Napovedujemo 405. usposabljanje z naslovom "V ISKANJU SKUPNEGA - KAKO S POMOČJO RAZUMEVANJA MEDOSEBNIH IN MEDGENERACIJSKIH RAZLIK VZPOSTAVITI UČINKOVITO SODELOVANJE". Usposabljanje v okviru projekta ASI 45+ bo potekalo v Šentjerneju 23. oktobra 2018. 

Več informacij o usposabljanju in možnosti prijave: www.sklad-kadri.si.

Vašo prijavo sporočite tudi projektni pisarni. 

 

 

Zunanja usposabljanja 19 oktober 2018

404. napoved: Reševanje konfliktov na delovnem mestu

Napovedujemo 404. usposabljanje z naslovom "REŠEVANJE KONFLIKTOV NA DELOVNEM MESTU" izvajalca Založba Forum Media, ki bo potekalo 26.10.2018 v Brezovici pri Ljubljani.

Več informacij o usposabljanju in možnosti prijave: https://www.zfm.si/seminarji-in-e-seminarji/usposabljanje-za-resevanje-konfliktov-na-delovnem-mestu.html?lok=7530.

Vašo prijavo sporočite tudi projektni pisarni. 

 

 

Zunanja usposabljanja 16 oktober 2018

403. napoved: Evropska izterjava in zavarovanje terjatev

Napovedujemo 403. usposabljanje z naslovom "EVROPSKA IZTERJAVA IN ZAVAROVANE TERJATEV" izvajalca Nebra, ki bo potekalo 18.10.2018 v Ljubljani.

Več informacij o usposabljanju in možnosti prijave: http://www.nebra.si/izobrazevanje?id=478.

Vašo prijavo sporočite tudi projektni pisarni. 

 

 

O nas

Kompetenčni center za razvoj kadrov
v vodarstvu

Kromberk, Cesta 25. Junija 1 b

5000 Nova Gorica

T:   05 / 339 11 50

F:   05 / 339 11 28

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Galerija